Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

ELTE Alumni Tagozati Támogatásokról

Beszámolók

-

2019.06.05

A kari/szakági Alumni törekvések támogatásához ismét pályázatot írt ki az ELTE Alumni Központ. Az Alumni Tagozatok támogatását 2016 szeptembere óta tűzték ki céljaik közé, azért, hogy "...a kari/szakági alumni rendezvények megvalósulását segítse, illetve, ha létezik már ilyen jellegű rendezvény, akkor annak a rendezvénynek a színvonalát, vonzerejét, emlékezetességét javítsa..."

Az elnyerhető támogatás összege bruttó 200 000 forint. Ideális esetben legalább 100-150 volt hallgatót mozgósító összejövetelek szervezését szolgálja az Egyetem falain belül, melyek célja az adott karon/szakágon belüli olyan jellegű találkozó szervezése, mely segíti az adott kar, illetve szakág alumnusainak találkozását az ELTE jelenlegi oktatóival, hallgatóival, illetve a közöttük létrejövő kapcsolatépítési, tudásmegosztási, igény esetén akár mentorálási kapcsolatok létrejöttét. Vezérelvként a 2016. október 25-től hatályba lépő Alumni Koncepcióban foglaltak irányadók.

A támogatást az Alumni Tagozat képviselője igényelheti. Tudnivalókért tekintse meg felhívásunkat.

Eddig támogatásból megvalósult rendezvények


A 2016/17-es tanévben hat Alumni Tagozat élt a támogatással. A 150-200 ezer Ft összeget a TTK Alumni Tagozat a Kémiai Intézet alumni rendezvényére, a TáTK Alumni Tagozat a kultúrantropológusok első, hagyományteremtő alumni rendezvényére, a BGGyK Alumni Tagozat a Bárczi Gyógytea sorozat megörökítésére, az IK Alumni Tagozat a programozó matematikusok 45. évfordulós alumni rendezvényére, illetve mindezek színvonalasabb megvalósítására fordította. Itt említhető a Nyugdíjas és a Kollégiumi Alumni Tagozatok rendezvényeinek támogatása is. A 2016/17-es tanév tagozati beszámolóit megtalálhatják híranyagunkban.

A 2017/18-as tanévben még több Alumni Tagozat még több rendezvénye valósulhatott meg támogatással. A Bolyai Szakkollégium a 25 éves jubileum és alumni találkozó, a Nyugdíjas Alumni Tagozat az éves találkozójának fényét emelte a segítségével. A TáTK Alumni Tagozat "20 éves a gyermekvédelmi törvény" címmel rendezett konferenciát és alumni találkozót, amelynek megvalósítására fordította a pályázott keretet, a TTK Alumni Tagozata Hatalmas siker volt a Kollégiumi Alumni Tagozat jubileumi találkozója, a B.A.M.B.I. X., melyen 632-n vettek részt. A BTK Alumni Tagozata az Egyetemi Anyanyelvi Napok programsorozat színvonalának emelésére fordította a keretét. A TTK Alumni Tagozata a rendelkezésre álló keretet intézményei között szétosztotta, így több területen is sikeres és színvonalas programok valósultak meg: például a "Meteorológus tehetségnap, TDK konferencia és alumni találkozó", a  Biológiai Intézet és Kémiai Intézet Alumni találkozói, a Fizikusként az Anktarktiszon, illetve a májusi Geográfus Alumni találkozó. A BGGyK Alumni Tagozata 2018. április 11.-én rendezett könyvbemutatóval egybekötött alumni találkozót.  2018. június 18-án a Nemzetközi Alumni Tagozat tartott szinvonalas találkozót a távozó  végzett hallgatók számára. 

A támogatásból a 2018/19-es tanévben is számos rendezvény valósult meg, vagy válthat sikeresebbé. Az első félévben a TáTK 15. évfordulóját ünnepelte szeptember 13-án, a Bibó István szakkollégium 2018. szeptember 29-én ünnepelte 35. évfordulóját alumnusai társaságában. A TTK idén is több programra osztotta szét a támogatást: máris említhető az október 17-i geológus évfolyamtalálkozó az ELTE 60 éve végzett diákjai számára, az október 24-i Csányi Vilmos előadás, a november 15-i Regionális elemző Alumni találkozó, a december 3-i éves Meteorológus Tehetségnapot és Alumni találkozót, a május 7-i Geográfus találkozó. A Bárczi Gusztáv Gyógpedagógiai Kar a támogatást a Gyógytea beszélgetéssorozat fényének növelésére és a december 7-i Bárczi Alumni Advent szervezésére fordítótta. A TÓK a december 6-i ELTE TÓK Mikulás-napi Alumni találkozó megszervezésére fordította a támogatás egy részét, de ezzel a kar 150 éves jubileumi ünnepségéhez is hozzájárulnak. Ebben a tanévben folyamodott támogatásért először a SEK, akik a támogatást a Szombathelyről indultak...történész konferenciára és alumni találkozóra fordították. A második félév a már említetteken túl is tartogat meglepetéseket. 2019. február 3-án tartotta éves alumni találkozóját a Kémiai Intézet. 2019. február 14-én pedig útjára indult a Bárczi Gyógytea beszélgetések következő évada. 2019. március 6-8 között ismét megrendezésre került az Egyetemi Anyanyelvi Napok a BTK hagyományos programsorozata. 


311 megtekintés Visites

kedvel

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

Szakmai Alumni rendezvényt tartott a TTK Biológia Intézete

egy tag profilképe

Alumni Központ

18 január

Beszámolók

PPK - Első sportszakos Alumni Találkozó

egy tag profilképe

Alumni Központ

21 december

Beszámolók

Kampányok és támogatások 2020

egy tag profilképe

Alumni Központ

21 december