Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

ELTE Alumni Tagozati Támogatásokról

Beszámolók

-

2019.06.05

A kari/szakági Alumni törekvések támogatásához ismét pályázatot írt ki az ELTE Alumni Központ. Az Alumni Tagozatok támogatását 2016 szeptembere óta tűzték ki céljaik közé, azért, hogy "...a kari/szakági alumni rendezvények megvalósulását segítse, illetve, ha létezik már ilyen jellegű rendezvény, akkor annak a rendezvénynek a színvonalát, vonzerejét, emlékezetességét javítsa..."

Az elnyerhető támogatás összege bruttó 200 000 forint. Ideális esetben legalább 100-150 volt hallgatót mozgósító összejövetelek szervezését szolgálja az Egyetem falain belül, melyek célja az adott karon/szakágon belüli olyan jellegű találkozó szervezése, mely segíti az adott kar, illetve szakág alumnusainak találkozását az ELTE jelenlegi oktatóival, hallgatóival, illetve a közöttük létrejövő kapcsolatépítési, tudásmegosztási, igény esetén akár mentorálási kapcsolatok létrejöttét. Vezérelvként a 2016. október 25-től hatályba lépő Alumni Koncepcióban foglaltak irányadók.

A támogatást az Alumni Tagozat képviselője igényelheti. Tudnivalókért tekintse meg felhívásunkat.

Eddig támogatásból megvalósult rendezvények


A 2016/17-es tanévben hat Alumni Tagozat élt a támogatással. A 150-200 ezer Ft összeget a TTK Alumni Tagozat a Kémiai Intézet alumni rendezvényére, a TáTK Alumni Tagozat a kultúrantropológusok első, hagyományteremtő alumni rendezvényére, a BGGyK Alumni Tagozat a Bárczi Gyógytea sorozat megörökítésére, az IK Alumni Tagozat a programozó matematikusok 45. évfordulós alumni rendezvényére, illetve mindezek színvonalasabb megvalósítására fordította. Itt említhető a Nyugdíjas és a Kollégiumi Alumni Tagozatok rendezvényeinek támogatása is. A 2016/17-es tanév tagozati beszámolóit megtalálhatják híranyagunkban.

A 2017/18-as tanévben még több Alumni Tagozat még több rendezvénye valósulhatott meg támogatással. A Bolyai Szakkollégium a 25 éves jubileum és alumni találkozó, a Nyugdíjas Alumni Tagozat az éves találkozójának fényét emelte a segítségével. A TáTK Alumni Tagozat "20 éves a gyermekvédelmi törvény" címmel rendezett konferenciát és alumni találkozót, amelynek megvalósítására fordította a pályázott keretet, a TTK Alumni Tagozata Hatalmas siker volt a Kollégiumi Alumni Tagozat jubileumi találkozója, a B.A.M.B.I. X., melyen 632-n vettek részt. A BTK Alumni Tagozata az Egyetemi Anyanyelvi Napok programsorozat színvonalának emelésére fordította a keretét. A TTK Alumni Tagozata a rendelkezésre álló keretet intézményei között szétosztotta, így több területen is sikeres és színvonalas programok valósultak meg: például a "Meteorológus tehetségnap, TDK konferencia és alumni találkozó", a  Biológiai Intézet és Kémiai Intézet Alumni találkozói, a Fizikusként az Anktarktiszon, illetve a májusi Geográfus Alumni találkozó. A BGGyK Alumni Tagozata 2018. április 11.-én rendezett könyvbemutatóval egybekötött alumni találkozót.  2018. június 18-án a Nemzetközi Alumni Tagozat tartott szinvonalas találkozót a távozó  végzett hallgatók számára. 

A támogatásból a 2018/19-es tanévben is számos rendezvény valósult meg, vagy válthat sikeresebbé. Az első félévben a TáTK 15. évfordulóját ünnepelte szeptember 13-án, a Bibó István szakkollégium 2018. szeptember 29-én ünnepelte 35. évfordulóját alumnusai társaságában. A TTK idén is több programra osztotta szét a támogatást: máris említhető az október 17-i geológus évfolyamtalálkozó az ELTE 60 éve végzett diákjai számára, az október 24-i Csányi Vilmos előadás, a november 15-i Regionális elemző Alumni találkozó, a december 3-i éves Meteorológus Tehetségnapot és Alumni találkozót, a május 7-i Geográfus találkozó. A Bárczi Gusztáv Gyógpedagógiai Kar a támogatást a Gyógytea beszélgetéssorozat fényének növelésére és a december 7-i Bárczi Alumni Advent szervezésére fordítótta. A TÓK a december 6-i ELTE TÓK Mikulás-napi Alumni találkozó megszervezésére fordította a támogatás egy részét, de ezzel a kar 150 éves jubileumi ünnepségéhez is hozzájárulnak. Ebben a tanévben folyamodott támogatásért először a SEK, akik a támogatást a Szombathelyről indultak...történész konferenciára és alumni találkozóra fordították. A második félév a már említetteken túl is tartogat meglepetéseket. 2019. február 3-án tartotta éves alumni találkozóját a Kémiai Intézet. 2019. február 14-én pedig útjára indult a Bárczi Gyógytea beszélgetések következő évada. 2019. március 6-8 között ismét megrendezésre került az Egyetemi Anyanyelvi Napok a BTK hagyományos programsorozata. 


295 megtekintés Visites

kedvel

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

An Electrophysiological Abstractness Effect for Metaphorical Meaning Making

AI

Alumni International

21 szeptember

Beszámolók

ÚtOn Alumni konferencia

egy tag profilképe

Alumni Központ

18 szeptember

Beszámolók

Nyári diplomaosztó játék eredményhirdetés

egy tag profilképe

Alumni Központ

15 szeptember