Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Elismerés az ELTE IK professzorának

Hírek

-

2019.12.16

Az Advances in Operator Theory folyóirat Weisz Ferenc munkáját választotta a legjobbnak a 2018/19-ben megjelent több mint 100 tudományos cikke közül.

A Springer által kiadott „Advances in Operator Theory” című folyóirat évente kiválasztja az általa kiadott cikkek közül a legjobbat és díjat adományoz neki. A legjobb cikknek járó díjat 2020-ban Weisz Ferenc, az ELTE Informatikai Kar Numerikus Analízis Tanszék egyetemi tanára kapta ell_1-summability and Lebesgue points of d-dimensional Fourier transforms című publikációjáért.

Lebesgue 1905-ben bizonyította gyönyörű és nagy jelentőségű tételét a Fourier-sorok Fejér-közepeinek konvergenciájáról és a Lebesgue-pontokról. Weisz Ferenc kiváló ismerője ennek a területnek, amit az ebben a témában megjelent három Springer könyve is fémjelez. A díjazott cikkben Lebesgue fenti tételét, illetve elméletét általánosította többdimenziós Fourier-sorokra és Fourier-transzformáltakra.

A cikk open acces formában teljes egészében olvasható a Project Elucid honlapon.

Weisz Ferenc professzor 2018-ban In memoriam Gábor Dénes oklevelet  kapott a Gábor-transzformáció és a waveletek területén végzett sokoldalú kutatásaiért. 2019 májusában megosztott Akadémiai Díjat vehetett át jelentős, nemzetközi visszhangot kiváltó eredményei elismeréseként.

Forrás

95 megtekintés Látogatók

kedvel

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Hírek

Az MTA új elnöksége - alumnusaink

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 július

Hírek

Ismét Balázs Géza a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társaságának elnökte

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 július

Hírek

Join and become a member of a growing community!

AI

Alumni International

06 július