Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Elismerés az ELTE IK professzorának

Kitüntetések

-

2019.12.16

Az Advances in Operator Theory folyóirat Weisz Ferenc munkáját választotta a legjobbnak a 2018/19-ben megjelent több mint 100 tudományos cikke közül.

A Springer által kiadott „Advances in Operator Theory” című folyóirat évente kiválasztja az általa kiadott cikkek közül a legjobbat és díjat adományoz neki. A legjobb cikknek járó díjat 2020-ban Weisz Ferenc, az ELTE Informatikai Kar Numerikus Analízis Tanszék egyetemi tanára kapta ell_1-summability and Lebesgue points of d-dimensional Fourier transforms című publikációjáért.

Lebesgue 1905-ben bizonyította gyönyörű és nagy jelentőségű tételét a Fourier-sorok Fejér-közepeinek konvergenciájáról és a Lebesgue-pontokról. Weisz Ferenc kiváló ismerője ennek a területnek, amit az ebben a témában megjelent három Springer könyve is fémjelez. A díjazott cikkben Lebesgue fenti tételét, illetve elméletét általánosította többdimenziós Fourier-sorokra és Fourier-transzformáltakra.

A cikk open acces formában teljes egészében olvasható a Project Elucid honlapon.

Weisz Ferenc professzor 2018-ban In memoriam Gábor Dénes oklevelet  kapott a Gábor-transzformáció és a waveletek területén végzett sokoldalú kutatásaiért. 2019 májusában megosztott Akadémiai Díjat vehetett át jelentős, nemzetközi visszhangot kiváltó eredményei elismeréseként.

Forrás

kedvel
367 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Kitüntetések

Állami kitünetésben részesültek diplomásaink!

egy tag profilképe

Alumni Központ

20 március

Kitüntetések

Akadémiai ifjúsági díjak

egy tag profilképe

Alumni Központ

06 március

Kitüntetések

Rátz Tanár Úr életműdíj 2023

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 január