Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Elhunyt Szkárosi Endre József (BTK '77)

In memoriam

-

2022.03.22

Életének 69. évében, 2022. március 22-én kedden elhunyt alumnusunk Szkárosi Endre József Attila-díjas költő, intermediális művész, művészeti író, performer, műfordító, egyetemi tanár.

Szkárosi Endre 1952-ben született Budapesten, 1971-72-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem állam- és jogtudományi karára járt, majd 1977-ben a bölcsészettudományi kar magyar-olasz szakán kapott diplomát. 

"Endre – költői és irodalomszervezői munkásságán túl – a hazai italianisztika megkerülhetetlen alakja volt, a kortárs európai költészet talán legavatottabb ismerője. Egyszerre volt művész és tudós, és épp ettől az utánozhatatlan kettősségtől, színességtől volt évtizedek óta a tanszékünk egyik legizgalmasabb tanáregyénisége.

Szegedről került az ELTE Olasz Tanszékére 1994-ben, és 2009-től vezette az Irodalomtudományi Doktori Iskola italianisztikai doktori programját. Fáradhatatlanul szervezte a nemzetközi és doktoranduszkonferenciákat, áradt belőle a jó ügyekért tenni akarás vágya, mindenre nyitott volt, és mindig friss, energikus, vidám. Halála pótolhatatlan veszteség." -írja a BTK

Nyugodjék békében!

Forrás: btk.elte.hu, librarius.hu

Kép forrása: wikipédia.hu

kedvel
263 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

In memoriam

Elhunyt Balázs-Piri Krisztina

egy tag profilképe

Alumni Központ

29 április

In memoriam

Elhunyt Szivák Judit

egy tag profilképe

Alumni Központ

03 április

In memoriam

Elhunyt Bacsó Béla

egy tag profilképe

Alumni Központ

17 március