Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Életműdíjat kap Persányi Miklós

Kitüntetések

-

2020.09.30

Rangos szakmai életműdíjat kap Persányi Miklós (TTK '75) az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségétől, egyben a nemzetközi szervezet tiszteletbeli tagjává is választják. A díj a Budapesti Állat- és Növénykert szakmai munkájának nemzetközi szintű elismerését is jelenti.

Most tartja éves konferenciáját az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA – European Association of Zoos and Aquaria). Az évről évre megrendezett esemény az állatkerti szakma legrangosabb találkozója a világon, melyet ebben az évben a világjárvány miatt csak virtuálisan tartanak meg.

A szervezet hétvégi záróülésén EAZA-életműdíjjal (EAZA Lifetime Achievement Award) tüntetik ki Persányi Miklóst, a Fővárosi Állat- és Növénykert nyugalmazott igazgatóját, egyúttal neki adományozzák a szövetség tiszteletbeli tagja (Honorary Member) címet is.

Persányi Miklós

A díj nemcsak a nyugalmazott főigazgató, hanem az egész intézmény szakmai munkájának nemzetközi szintű elismerését is jelenti, és jól mutatja, hogy a budapesti állatkert milyen fontos szerepet tölt be az állatkertek nemzetközi szakmai közösségében.

Az európai szervezet eddig 18 állatkerti szakember munkásságát ismerte el életműdíjjal. Tiszteletbeli tagságot azonban korábban csak négyen kaptak, Fred Daman, az Antwerpeni Állatkert, Roger Wheater, az Edinburgh-i Állatkert, Gunther Nogge, a Kölni Állatkert és Bert de Boer, a hollandiai Apenheul Főemlőspark részéről.

ELTE Sikerek előadása

Forrás: index.hu

kedvel
411 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Kitüntetések

Állami kitünetésben részesültek diplomásaink!

egy tag profilképe

Alumni Központ

20 március

Kitüntetések

Akadémiai ifjúsági díjak

egy tag profilképe

Alumni Központ

06 március

Kitüntetések

Rátz Tanár Úr életműdíj 2023

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 január