Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Egyetem megnyitja kapuit - MaMa

Beszámolók

-

2022.10.18

Telt házzal mutatkozott be az Egyetem megnyitja kapuit sorozatunk új helyszíne a Magyar Matematikai Múzeum - röviden csak MaMa. Az október 17-i rendezvényen játszva ismerkedhettek meg az érdeklődők a matematika szépségeivel.

Az esti program Holló-Szabó Ferenc matematikus vezetésével, a tőle megszokott vidám, pörgős stílusban zajlott. A cél az volt, hogy játszunk és úgy informálódjanak a résztvevők, hogy közben észre se vegyék, hogy a matematika van a középpontban. A program interaktívan zajlott, ahol szó volt a prímszámokról, szóráseloszlásról, bináris számrendszerről, Riemann-függvényről, geometriáról és még sok másról, mindezt játékkal, elképesztően érdekes és olykor ámulatba ejtő módon, mindenki úgy érezhette magát, mintha egy matektáborba csöppent volna.

A rendezvényen a kor és kari hovatartozás eloszlása igen vegyes volt - 9 évestől nyugdíjas korig, a bölcsésztől a fizikuson át, az informatikusig mindenki képviseltette magát - de egy közös volt a társasában: ha eddig nem is, most mindenki valamilyen szinten elkezdte felfedezni a matematika szépségeit. Köszönjük szépen a kreatív szakvezetést Holló-Szabó Ferencnek, reméljük jövőre is visszavár minket a MaMa!

Kedvet kapott hozzá? Írjon nekünk, hogy a következő alkalomról értesíthessük. 

Esemény

Nézze meg a további képeket alul a galériában!

kedvel
445 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 április

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április