Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Dragomán György a Berlini Művészeti Akadémia tagja!

Hírek

-

2022.01.31

A Berlini Művészeti Akadémia harminc úja taggal bővítette művészeti tagozatait, az irodalmi szekcióba Dragomán Györgyöt (BTK '98), József Attila-díjas írót és műfordítót is beválasztották. 

Az intézmény tavaly novemberben döntött a tagbővítésről, azóta minden felkérést elfogadtak, így az Akadémia az új tagokkal együtt immár 426 főt számlál. 2022-től az irodalmi tagozatot erősíti egykori hallgatónk is. 

Dragomán György, ismert író, műfordító 1973-ban született Marosvásárhelyen, tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán folytatta angol-filozófia szakon, majd részt vett a PhD képzésben. Tanulmányai közben írta meg A pusztítás könyve című regényét, amely 2002-ben jelent meg. Tagja volt az Eötvös Collegiumnak és a Láthatatlan Collegiumnak. Második regénye, A fehér király 2005-ben jelent meg, világszerte több mint 30 nyelvre fordították le, valamint film is készült belőle, amelyet 2016-ban mutattak be. Amlumnusunk nevéhez számos további kötet és műfordítás fűződik. Felesége, Szabó T. Anna (BTK '97), költő, műfordító szintén Egyetemünk hallgatója volt.


Forrás: fidelio.hu, wikipedia.org

Felhasznált fotó: Sebestyén László - forbes.hu

kedvel
371 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Hírek

Domestic cats area serious threat to wildcats

AI

Alumni International

17 május

Hírek

Alapításának 389. évfordulóját ünnepelte az Egyetem

egy tag profilképe

Alumni Központ

16 május

Hírek

Betegségek korai felismerésén dolgozik Krausz Ferenc

egy tag profilképe

Alumni Központ

15 május