Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Dolgoznék. Hagynátok? - lezárult a Bárczi Gyógytea 8. évada

Beszámolók

-

2022.04.28

Április 21-én került sor a Bárczi Gyógytea nyolcadik évadának utolsó alkalmára, amelynek keretében Dunás-Varga Ildikó tartott előadást "Dolgoznék. Hagynátok? – Diszkriminációs aknamentesítés a munkaerőpiacon" címmel. A Bárczi Alumni Tagozat szakmai Alumni rendezvénye az Alumni Tagozatokat támogató pályázat segítségével valósulhatott meg. Az alábbi beszámolót köszönjük az előadónak. 

A programot Dr. habil. Perlusz Andrea dékánhelyettes asszony nyitotta meg, majd az Alumni Központ munkatársa, Balogh-Kátai Judit mutatta be a Központ kapcsolódó tevékenységeit.

Az előadó, Dunás-Varga Ildikó (ELTE BGGYK ATIVIK) felvezetésként elmondta, hogy beszélgetőpartnereinek anonimitása érdekében a szakértők és tapasztalati szakértők véleményét, gondolatait közvetíteni fogja, beépíti az előadásába. A közönség tagjainak és véleményének megismerése érdekében a Zoom beépített felmérését használták adott témaköröknél, melynek eredményeit a résztvevők is láthatták a szavazásuk után.



Bevezetésként a diszkriminációról, annak területeiről beszélt az előadó, uniós és magyar jellegzetességek bemutatásával. A „diszkriminációs akna” többféle értelmezése is napirendre került. A megváltozott munkaképesség és fogyatékosság tisztázását követően néhány statisztikai adat bemutatásával érzékeltette a munkaerőpiaci részvétel sajátosságait. A formális oktatás-képzés témakörében említés szintjén jelentek meg a célcsoporttal kapcsolatos adatok, később a munkaerőpiac készségszükségletére is kitért.

Az előadás harmadik részében az emberi erőforrás menedzsment egyes, a téma szempontjából fontos területeit emelte ki, akadályozó és a lehetséges segítő tényezőkkel, megoldásokkal együtt, különös tekintettel az operatív területeket megelőző tervezés és döntésre, majd rátért a toborzás és kiválasztás, képzés és fejlesztés, teljesítményértékelés szempontjaira. Hangsúlyozta, hogy ezek a megoldások, eszközök nemcsak a fogyatékos személyek munkahelyi inklúzióját segíthetik elő, így a diverzitásmenedzsmentben általánosan is alkalmazhatóak.

kedvel
415 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 április

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április