Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Chat GPT szerint...

Hírek

-

2023.07.14

Kiváncsiságból kipróbáltuk a Chat GPT-t, és feltettünk neki két Alumnival kapcsolatos kérdést. A kérdésekre az alábbiakat válaszolta.

ELTE Alumni: Mi az Alumni?

Chat GPT: Az "alumni" szó azokat a személyeket jelöli, akik egy adott intézményben, például egy iskolában, egyetemen vagy más szervezetben korábban tanultak vagy részt vettek. Tehát az "alumni" egy gyűjtőkifejezés a korábbi hallgatókra, diákokra vagy tagokra, akik már befejezték a tanulmányaikat vagy aktív részt vettek az adott intézmény vagy szervezet tevékenységében, és most már nem tanulnak vagy dolgoznak ott.

Az alumni tagok gyakran tartják a kapcsolatot az intézménnyel és egymással, és számos olyan előnyt élvezhetnek, mint például hálózatépítési lehetőségek, karrierlehetőségek, szakmai mentorálás és események, amelyeken részt vehetnek. Az alumni közösségek segíthetnek az egykori hallgatóknak a kapcsolattartásban és az életre való felkészülésben azután is, hogy befejezték a tanulmányaikat.

Az "alumni" szó latin eredetű, és a többes számú "alumnus" vagy "alumna" szavakból ered.


ELTE Alumni: Mire várja vissza az ELTE Alma Mater az ELTE-s diplomásokat?

Chat GPT: Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) "Alma Mater" programja egy olyan kezdeményezés, amely az ELTE végzett hallgatóit szólítja meg, hogy térjenek vissza az egyetemre és vegyenek részt az intézmény életében. Az "Alma Mater" program célja, hogy erősítse az alumni kapcsolatokat, elősegítse a hallgatók és az egyetem közötti kölcsönhatást, valamint a diplomások szerepvállalását az ELTE közösségében.

Az ELTE az alumni számára különböző lehetőségeket és előnyöket kínál. Például az "Alma Mater" program keretében rendeznek speciális eseményeket, konferenciákat, szakmai találkozókat, ahol az alumni visszatérhetnek az egyetemre, megoszthatják tapasztalataikat, hálózatot építhetnek, és kapcsolatba léphetnek más végzett hallgatókkal, oktatókkal és diákokkal. Emellett az alumni különböző karrierlehetőségeket is kaphatnak, például mentorálás, álláshirdetések vagy egyéb szakmai támogatás formájában.

Az "Alma Mater" program az ELTE részéről egyfajta meghívás a diplomások számára, hogy maradjanak kapcsolatban az egyetemmel, segítsenek az intézmény fejlődésében és osszák meg a tudásukat és tapasztalataikat a jelenlegi diákokkal és a kutatókkal. A visszatérő alumni hozzájárulása és részvétele hozzájárul az ELTE közösségének erősítéséhez és az intézmény hosszú távú sikeréhez.


Kép forrása: a DALL-E 2 mesterséges intelligencia alkotta az alábbi kérésre: create a picture of Eötvös Loránd University in Budapest

Forrás: chat.openai.com


kedvel
302 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Hírek

Domestic cats area serious threat to wildcats

AI

Alumni International

17 május

Hírek

Alapításának 389. évfordulóját ünnepelte az Egyetem

egy tag profilképe

Alumni Központ

16 május

Hírek

Betegségek korai felismerésén dolgozik Krausz Ferenc

egy tag profilképe

Alumni Központ

15 május