Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Bonis Bona kitüntetést kapott Radnai Gyula

Kitüntetések

-

2020.08.31

Az ELTE Anyagfizikai Tanszék docensét a Nemzeti Tehetségprogram tüntette ki a fiatal tehetségek több évtizedes támogatásáért.

A Nemzeti Tehetség Program egyik célkitűzése, hogy erkölcsi és anyagi elismerésben részesítse azokat a hazai és határon túli tehetséggondozó pedagógusokat és szakembereket, akik általános iskolákban, középiskolákban, szakiskolákban végzett munkájuk során kiemelkedően sokat tesznek a nemzet tehetségeinek kibontakoztatása érdekében. E cél elérése érdekében az 2015 óta az EMMI Új Nemzedék Központja hirdeti meg a jelöléses pályázatot.

„Magyarország legfontosabb erőforrása az ember, ezért a tehetségek gyarapítása közös feladat" – mondta Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért és a Tehetségbarát önkormányzat-díj idei átadóján. A Nemzeti Tehetség Programban évente több mint hárommilliárd forintból 350 ezer tehetséges fiatalt támogatnak, és díjakkkal elismerik azok munkáját is, akik a fiatal tehetségeket felkarolják, a tehetség ügye mellé állnak.

Idén Bonis Bona-életműdíjat kapott mások mellett Radnai Gyula (TTK '62) fizikus, az ELTE TTK Anyagfizikai Tanszék docense.

Radnai Gyula 1962-ben végzett az ELTE matematika-fizika szakán. 1990-ben nyerte el az ELTE doktora és az MTA fizikai tudomány kandidátusa címet. 1962 és 1970 között az ELTE TTK Kísérleti Fizika Tanszékén, 1970 és 2006 között pedig az Általános Fizika Tanszékén tanított. 2006-tól az ELTE Anyagfizikai Tanszék oktatója volt. 1989 óta a Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok fizika szerkesztőbizottságának elnöke, munkásságának legismertebb részei a középiskolai fizikatanításban használt könyvei (Dér–Radnai–Soós) és magyar fizikatörténeti írásai.

Radnai Gyula két írása  -  Séta a Gömb Aulában illetve XI-es tanterem a Főépületben - az Alumni Lexikonba is bekerült.


Forrás: elte.hu

125 megtekintés Visites

kedvel

Commentaires0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Kitüntetések

ELTE Diplomások a Hazám-díj kitüntetettei között

egy tag profilképe

Alumni Központ

24 november

Kitüntetések

Alföld-díjat kapott Nádasdy Ádám

egy tag profilképe

Alumni Központ

16 november

Kitüntetések

Szépíró-díjjal tüntették ki Hetényi Zsuzsát

egy tag profilképe

Alumni Központ

12 november