Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Beszámoló - Meteorológus Alumni találkozó

Beszámolók

-

2019.12.10

Meteorológus tehetségnapot és alumni találkozót tartott az ELTE TTK Meteorológia Tanszéke 2019. november 29-én! A program az ELTE Alumni Központ támogatásával valósult meg.

A program délelőtti felén a meteorológus hallgatók TDK előadásait lehetett meghallgatni, majd délután 3 órától pedig elkezdődött az alumni találkozó. A rendezvényt a levezető elnök Dr. Breuer Hajnal nyitotta meg, majd átadta a szót Pataky Csillának. Az Alumni Központ vezetője taglalta a személyes találkozók jelentőségét, megemlítve az új Alumni közösségi rendszer adta virtuális találkozók egyre népszerűbb lehetőségét is, valamint a folyamatban lévő Alumni Jótékonysági kampányt az ELTE-s hallgatók megsegítésére.

A délutánt alumnusaink előadásaival folytatták: elsőként Dr. Mészáros Róbert tanszékvezető beszélt, és felidézte, hogy mi minden történt abban a 75. évben, amióta a tanszék működik. Ezután Dr. Bartholy Judit vette át a szót, aki a meteorológia és a doktori iskola kapcsolatáról beszélt.

Az előadásokat Dr. Major György, akadémikus, majd Dr. Haszpra László, MTA doktora folytatta. A TDK eredményhirdetése után a pályakezdő alumnusaink beszéltek lehetőségeikről. Az estet Dr. Dunkel Zoltán a Magyar Meteorológiai Társaság elnökének beszéde és némi büfével alapozott baráti társalgás zárta.

Részletes program

Esemény

255 megtekintés Látogatók

kedvel

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

Preventing problematic internet use during the COVID-19 pandemic

AI

Alumni International

18 május

Beszámolók

Alcohol consumption and risk for feeding and eating disorders in adolescence

AI

Alumni International

11 május

Beszámolók

Preschoolers' learning strategies

AI

Alumni International

09 május