Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Béres Gyógyszergyár beruházási avatóján jártunk

Beszámolók

-

2018.09.28

2018. szeptember 25-én, a gyógyszerészek világnapján avatták fel a Béres Gyógyszertár Zrt. szolnoki gyárának újabb beruházását.  A fejlesztéseket követően az új épület ad helyet a modern vizsgálati és kutatás-fejlesztési eszközökkel ellátott laboratóriumnak, a minőségirányítási részlegnek és új termékek gyártási feltételeit megteremtő gyártófelületnek.

Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke, az ELTE Alumni Alapítvány kurátora elmondta: a beruházás keretében egy 2500 négyzetméter alapterületű, használaton kívüli élelmiszeripari üzem megvásárlásával és átalakításával a legmagasabb elvárásoknak megfelelő, korszerű laboratóriumot hoztak létre.

A beruházás keretében 37 új munkahelyet hoztak létre, így a helyben foglalkoztatottak száma a kezdeti 64-ről mára 300 fölé emelkedett. Orbán Viktor miniszterelnök, egyetemünk alumnusa az átadón felidézte, hogy az elmúlt több mint két évtizedben a Béres Gyógyszergyár szolnoki üzemében 10 milliárd forint feletti értékben történt fejlesztés, a legutóbbi alig egy évvel ezelőtt. Elmondta továbbá, hogy Magyarországon közvetlenül 14 ezer embernek ad munkát a gyógyszeripar, közvetve pedig 34 ezer családnak nyújt megélhetést.

Beszédet mondott Szalay Ferenc polgármester is. Jelenlétével az eseményt megtisztelte Varga Mihálypénzügyminiszter és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter is, továbbá a Béres Gyógyszergyár Zrt. igazgatóságának tagjai, közöttük Béres Klára kommunikációs igazgató, Major Ferenc vezérigazgató, Nagy Miklós gazdasági igazgató és Béres Marcell stratégiai vezető, Bischop Zsolt gyárigazgató. A beszédeket megelőzően lépett fel a Virtuózokból ismert Burai Zsolt Kevin hegedűjátékával, zongorakísérettel. A beszédeket és az előadást követően került sor a gyárszentelésre, a szalagavatásra, majd a vendégek a gyár vendégszeretét élvezve az új fejleményeket is megtekinthették a vezetett gyárlátogatásokon.

Béres József 2018. április 11-én ELTE Sikerek előadássorozatunk keretében beszélt pályájáról, osztotta meg gondolatait alumnus társaival az Egyetem dísztermében.   

ELTE Alumni
Facebook

165 megtekintés Visites

kedvel

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

Szakmai Alumni rendezvényt tartott a TTK Biológia Intézete

egy tag profilképe

Alumni Központ

18 január

Beszámolók

PPK - Első sportszakos Alumni Találkozó

egy tag profilképe

Alumni Központ

21 december

Beszámolók

Kampányok és támogatások 2020

egy tag profilképe

Alumni Központ

21 december