Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Béres Gyógyszergyár beruházási avatóján jártunk

Beszámolók

-

2018.09.28

2018. szeptember 25-én, a gyógyszerészek világnapján avatták fel a Béres Gyógyszertár Zrt. szolnoki gyárának újabb beruházását.  A fejlesztéseket követően az új épület ad helyet a modern vizsgálati és kutatás-fejlesztési eszközökkel ellátott laboratóriumnak, a minőségirányítási részlegnek és új termékek gyártási feltételeit megteremtő gyártófelületnek.

Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke, az ELTE Alumni Alapítvány kurátora elmondta: a beruházás keretében egy 2500 négyzetméter alapterületű, használaton kívüli élelmiszeripari üzem megvásárlásával és átalakításával a legmagasabb elvárásoknak megfelelő, korszerű laboratóriumot hoztak létre.

A beruházás keretében 37 új munkahelyet hoztak létre, így a helyben foglalkoztatottak száma a kezdeti 64-ről mára 300 fölé emelkedett. Orbán Viktor miniszterelnök, egyetemünk alumnusa az átadón felidézte, hogy az elmúlt több mint két évtizedben a Béres Gyógyszergyár szolnoki üzemében 10 milliárd forint feletti értékben történt fejlesztés, a legutóbbi alig egy évvel ezelőtt. Elmondta továbbá, hogy Magyarországon közvetlenül 14 ezer embernek ad munkát a gyógyszeripar, közvetve pedig 34 ezer családnak nyújt megélhetést.

Beszédet mondott Szalay Ferenc polgármester is. Jelenlétével az eseményt megtisztelte Varga Mihálypénzügyminiszter és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter is, továbbá a Béres Gyógyszergyár Zrt. igazgatóságának tagjai, közöttük Béres Klára kommunikációs igazgató, Major Ferenc vezérigazgató, Nagy Miklós gazdasági igazgató és Béres Marcell stratégiai vezető, Bischop Zsolt gyárigazgató. A beszédeket megelőzően lépett fel a Virtuózokból ismert Burai Zsolt Kevin hegedűjátékával, zongorakísérettel. A beszédeket és az előadást követően került sor a gyárszentelésre, a szalagavatásra, majd a vendégek a gyár vendégszeretét élvezve az új fejleményeket is megtekinthették a vezetett gyárlátogatásokon.

Béres József 2018. április 11-én ELTE Sikerek előadássorozatunk keretében beszélt pályájáról, osztotta meg gondolatait alumnus társaival az Egyetem dísztermében.   

ELTE Alumni
Facebook

151 megtekintés Visites

kedvel

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

An Electrophysiological Abstractness Effect for Metaphorical Meaning Making

AI

Alumni International

21 szeptember

Beszámolók

ÚtOn Alumni konferencia

egy tag profilképe

Alumni Központ

18 szeptember

Beszámolók

Nyári diplomaosztó játék eredményhirdetés

egy tag profilképe

Alumni Központ

15 szeptember