Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

BEAC díjazottak a 120. emlékéven

Kitüntetések

-

2018.11.09

A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club idén ünnepelte alapításának 120. évfordulóját. 

Az ELTE dísztermében összegyűlt vendégeket az ünnepi közgyűlés vezetője, Simon Gábor, a klub igazgatója köszöntötte, bemutatva a klub új kisfilmjét. Az 1898-ban alapított BEAC vezetősége a sportklub hagyományainak, az egykori kiváló sportolók emlékének ápolása céljából, valamint a jelenkori kiemelkedő BEAC sportolók, vezetők, szervezők és támogatók díjazására alapított díjakat a klub 120-as emlékévének alkalmából. A gravírozott emlékplakettek a BEAC egykori, Sződy Szilárd szobrászművész 1930-as évekbeli emlékplakettjének mintájára készültek arany, ezüst és bronz színezéssel.  

Dr. Borhy László rektor, az ELTE Alumni Alapítvány elnöke aktív sportolóként örömét fejezte ki, hogy egyre többen sportolnak az egyetemen, valamint arra is felhívta a figyelmet, hogy több mint 5200 sportoló és az élsportbeli eredmények mellett a BEAC az inkluzív sport támogatásában is élen jár. 

A köszöntők után adták át a BEAC által alapított díjakat. A díjazottak között több alumnusunk szerepel, akik korábban valamilyen tisztséget is töltöttek be Egyetemünkön, többek között Klinghammer István korábbi rektor, az ELTE Alumni Alapítvány egyik alapítója, Kiss Ádám emeritus professzor, a TTK korábbi dékánja, Hunyadvári László a Közalkalmazotti Tanács volt elnöke, Székely Mózes az ELTE PPK tudományos főmunkatársa, oktatója, a MEFS főtitkára - és még sokan mások, akik közül többekkel interjút is olvashatnak.

forrás: BEAC

133 megtekintés Visites

kedvel

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Kitüntetések

ELTE Diplomások a Hazám-díj kitüntetettei között

egy tag profilképe

Alumni Központ

24 november

Kitüntetések

Alföld-díjat kapott Nádasdy Ádám

egy tag profilképe

Alumni Központ

16 november

Kitüntetések

Szépíró-díjjal tüntették ki Hetényi Zsuzsát

egy tag profilképe

Alumni Központ

12 november