Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

B.A.M.B.I. '23 – Budaörsi úti kollégiumi Alumni találkozó

Beszámolók

-

2023.02.23

Négy hosszú év kihagyás után 2023. február 11-én ismét megrendezésre került a „Bezzeg A Mi Békebeli Időnkben” (azaz a B.A.M.B.I.), az ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégiumának nagyszabásúnak szánt alumni rendezvénye, mely esemény az Kari/szakági Alumni tagozati pályázat segítségével valósulhatott meg, Horváth Zsolt, Szilágyi Márk, és még két volt kollégista alumnus szervezésében. Az esemény a 2000 óta végzett volt kollégistákat vonzotta. 

Az eseményen színes programok kavalkádja fogadta a kollégiumba visszatérő többszáz egykori és mai kollégistát. 

Az érkező vendégeket a megnyitón Ribling Tamás, az ELTE KCSSK vezetője, Pataky Csilla, az ELTE Alumni Központ vezetője, az egykori kollégisták nevében Balogh Zsolt Attila, a Dokk Team Egyesület elnöke, a jelenlegi kollégisták nevében pedig Ökrös Petra köszöntötte.

Külön öröm, hogy az eseményt jelenlétével megtisztelte Dr. Seifert Tibor és Bársonyi István egykori kollégiumi felsővezetők.

A rendezvény nyitányaként mécses gyújtással és rövid beszédekkel emlékeztek meg Dr. Jeney Sándor emléktáblájánál és ARC szobránál az elhunyt kollégista társakra és kollégiumi vezetőkre. Ezt követően a kerekasztal beszélgetés során, esetenként évtizedes távlatból idézték fel egykori kollégisták a kollégiumi szociális élet fénypontjait és kihívásait.  

A múltidézés jegyében, a múzeumban kiállítás készült a kollégium ereklyéiből, a tematikus filmvetítések során a klubok versengéseiből, főleg Showhajtásra és Budaörsi Napokra, született alkotásokat vetítették le a szervezők, a felejthetetlen pillanatok pedig több mint ezer kiállított képpel elevenedtek meg. Az ismerős tárgyakon, képeken és képkockákon keresztül kicsit visszaidézték boldog fiatalság élményeit.

Külön öröm volt, hogy sokan már gyermekeikkel érkeztek vissza közösségbe. A családosok számára gyermekszoba és elkülönített babaszoba biztosította a nyugodt pillanatokat az események sűrűjében.

A több mint 100 vendég a múltidézésen túl B.A.M.B.I. játékok és tombola során tehették próbára ügyességüket és szerencséjüket. A meghirdetett 1000 tombolajegyből a nap végére semmi nem maradt. Amikor megéheztek, a kollégium klubjai szolgáltak rájuk jellemző harapnivalókkal, valamint ha megszomjaztak a kollégium büféjében találkozhattak nosztalgikus árakkal.

A hajnalig tartó felhőtlen szórakozást Horváth Tamás koncertje, karaoke majd pedig Dj PlattenZ feat Dj Cumba hatalmas bulija biztosította.

Köszönet illeti az ELTE Alumnit, a Tigra Kft-t, a Dokk TEAM Egyesületet és a szervezésben résztvevő összes kollégistát és minden a rendezvényt anyagilag támogató vendéget, akiknek köszönhetően nem csak egy felejthetetlen élménnyel lett minden résztvevő gazdagabb, de megteremtődött az anyagi alapja a következő BAMBI megszervezésének is!

A beszámoló Horváth Zsolt írása alapján készült. 


kedvel
547 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 április

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április