Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Alumnusaink a Forbes legbefolyásosabbnak ítélt női között

Beszámolók

-

2019.08.05

A magyar Forbes ötödik alkalommal készítette el A legbefolyásosabb magyar nők listáját. Az áprilisi Forbes magazinban megjelent lista egy teljesen új kategóriával is bővült: azok sorával, akikre érdemes figyelnünk.

D. Tóth Kriszta

D. Tóth Kriszta a WMN.hu alapító-tulajdonosa és főszerkesztője ötödik helyen szerepel a Forbes listáján média kategóriában. Az ELTE BTK-n szerzett diplomát média szakon valamint angol nyelv és irodalom szakon. 

A vele készült korábbi ELTE interjút itt hallgathatják meg. Valamint a Média és Kommunikáció Tanszék által készített 2018-as interjúját itt olvashatják.

Pardavi Márta

Pardavi Márta a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke a közéleti kategória nyolcadik helyén szerepel. Az ELTE Jogi Karán végezett 1998-ban. Harmadéves egyetemistaként csatlakozott a Magyar Helsinki Bizottsághoz.

Lévai Anikó

Lévai Anikó az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete. Négy évig viselte a legbefolyásosabb nő címet közéleti lista élén, idén az ötödik helyen szerepel. Felsőfokú tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán végezte, tagja volt a Bibó István Szakkollégiumnak. 

Handó Tünde

Handó Tünde az Országos Bírósági Hivatal elnöke a Forbes közélet kategóriájában a harmadik helyen szerepel.  1986-ban szerzett diplomát az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Egyetemi tanulmányai alatt tagja volt Magyarország első jogász szakkollégiumának, a Bibó István Szakkollégiumnak. 

Schmidt Mária

Schmidt Mária a „30 éve szabadon” emlékév koordinálásáért felelős kormánybiztosa, a Terror Háza, főigazgatója, a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány (KKETTK), kuratóriumi tagja közéleti kategóriában második helyen szerepel. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának történelem-német szakán szerzett középiskolai tanári diplomát. 1985-ben doktori vizsgát tett az Osztrák–Magyar Monarchia történetéből. Az 1980-as évek végén a Soros Alapítvány pénzügyi támogatásával történelmi kutatásokat végzett.1999-ben megszerezte a PhD fokozatot.  

2019-ben a lista kibővült az "akikre érdemes odafigyelni" kategóriával, Forbes arcok néven.

Ürge-Vorsatz Diána

Ürge-Vorsatz Diána fizikus, a CEU professzora, a Nobel-békedíjas Éghajlat-változási Kormányközi Testület (IPCC) mérsékléssel foglalkozó munkacsoportjának egyik alelnöke. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen fizikusi diplomát szerzett asztrofizika szakon.

Mészáros Antónia

Mészáros Antónia az UNICEF Magyar Bizottság, ügyvezető igazgatója. Diplomáját az ELTE média szakán szerezte. 


Gyurkó Szilvia 

Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő, a Hintalovon Alapítvány alapítója és kuratóriumi elnöke. Jogi diplomáját az Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte 2002-ben.  


A vele készült korábbi ELTE interjút itt hallgathatják meg.

A legbefolyásosabb magyar nők teljes listája megtalálható a Forbes honlapján.

671 megtekintés Látogatók

kedvel

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

Preventing problematic internet use during the COVID-19 pandemic

AI

Alumni International

18 május

Beszámolók

Alcohol consumption and risk for feeding and eating disorders in adolescence

AI

Alumni International

11 május

Beszámolók

Preschoolers' learning strategies

AI

Alumni International

09 május