Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Alkalmazott nyelvészeti alumnitalálkozó és nyílt nap

Beszámolók

-

2022.06.30

2022. június 24-én alkalmazott nyelvészeti alumnitalálkozót és nyílt napot tartott az ELTE BTK Alkalmazott Nyelvészeti és Fonetikai Tanszéke. Az egész napos, tartalmas programon az oktatókon túl számos jelen és volt hallgató vett részt. Az esti fogadás jó lehetőséget biztosított a kötetlen beszélgetésre, a régi kapcsolatok felelevenítésére. A rendezvény az ELTE Alumni Központ támogatásával valósult meg. Az alábbi beszámolót köszönjük a rendezvény szervezőinek.

Az ELTE BTK Alkalmazott Nyelvészeti és Fonetikai Tanszéke „Alkalmazott nyelvészeti alumnitalálkozó és nyílt nap” címen egész napos rendezvényt tartott az ELTE EHÖK, az ELTE Alumni Központ és az ELTE BTK HÖK támogatásával a Bölcsészkar Tanácstermében. A találkozóra a szervezők, Ladányi Mária professor emeritus és Hrenek Éva egyetemi tanársegéd a mai tanszék egyik előzménytanszékének, a volt Általános és Alkalmazott Nyelvészeti Tanszéknek egykori diákjait és tanárait, a mai Alkalmazott Nyelvészeti és Fonetikai Tanszék jelenlegi hallgatóit és oktatóit, valamint a Bölcsészkar alkalmazott nyelvészet iránt érdeklődő tanárait és hallgatóit is várták. 


Délelőtt az ünnepélyes megnyitók után – mostani és régi hallgatók részvételével – a tanszéken folyó jelenlegi képzések (az alapszakos képzéshez kötődő nyelvmentor specializáció és minor, az alkalmazott nyelvészet mesterszak, a beszédtudomány mesterszak, a beszédtréner, beszédtanácsadó szakirányú továbbképzési szak, valamint az alkalmazott nyelvészet doktori program) bemutatására került sor, majd a Tanszék régi hallgatóinak poszterbemutatója következett, amelyen 10 különböző témájú, részben tudományos, részben tudományos-ismeretterjesztő jellegű poszterrel ismerkedhettek meg az érdeklődők, és tehettek fel kérdéseket a szerzőknek, illetve beszélgethettek velük a posztereken megjelenített témákról. (A posztereket a további programok alatt is meg lehetett tekinteni.) 


Az ebédszünet után négy kerekasztal-beszélgetésre került sor az egykori Általános és Alkalmazott Nyelvészeti Tanszék különböző szakjain (általános és alkalmazott nyelvészet, osztatlan alkalmazott nyelvészet, nyelvmentor specializáció/minor, alkalmazott nyelvészet mesterszak) végzett volt hallgatóknak, valamint az egykori Tanszék régi oktatóinak részvételével. A napot fogadás zárta. A találkozón egy 10 tablóból álló kiállítás idézte fel a Tanszék történetét (a kiállítást a délután folyamán és a fogadás alatt is meg lehetett tekinteni). 


A rendezvényen mintegy 100 fő vett részt. A találkozó nagyon jó hangulatban, gördülékenyen zajlott. A tartalmas programok nemcsak információkat nyújtottak, hanem az összetartozás élményét is megélhetővé tették a résztvevők számára, egyben ösztönzést is adva újabb alumnitalálkozók szervezésére.


A találkozó és nyílt nap részletes programja

Az ELTE BTK Alumni Tagozathoz itt lehet csatlakozni.

A cikkben felhasznált képeket az ELTE BTK Alkalmazott Nyelvészeti és Fonetikai Tanszéke, a lenti fotógalériában szerepelő képeket pedig Balogh-Kátai Judit készítette.

kedvel
599 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 április

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április