Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

ÁJK Tagozati - Rebecca, A Manderley-ház asszonya

Beszámolók

-

2021.11.10

Az ÁJK Alumni Tagozat hathatós közreműködésével 2021. október 20-án újra színpadra lépett az ELTE ÁJK Perjátszó Kör az Aula Magnában. Ezúttal Rebecca – A Manderley-ház asszonya című előadást vitték színpadra. A szakmai alumni rendezvény az ELTE Alumni Központ támogatását élvezte. Az élőben is közvetített esemény felvétele utólag is megtekinthető.

Daphne du Maurier regényét már számtalan módon feldolgozták. A főszereplő asszony története egyes szám első személyben elevenedik meg a közönség előtt, a Perjátszó Kör a világon elsőként mutatja be a vádesküdtszéki eljárás részleteit. 

A stáb tagjai között több jelenlegi és volt hallgatónk található. Az utóbbiak: Somogyi Viktória (ÁJK ’21), Nádas Krisztina (ÁJK ’17), Szolnoki János (ÁJK ’82) és Dobosi Kinga (ÁJK ’20).

Az előadás végeztével Kisteleki Károly (ÁJK '93) a Perjátszókör vezetője, az előadás rendezője külön köszönetét fejezte ki az idei és tavalyi Alumni Tagozati támogatásokért, melyek révén az ÁJK Alumni Tagozat szakmai alumni programjai sokak örömére akár online is élvezhetővé válhattak.

Röviden a tartalom: helyszín, Monte Carlo, 1937. A fiatal, szegény társalkodónő (Mikó Lilla) találkozik Maxim de Winterrel (Dankó Dávid), a gazdag kereskedővel, akinek felesége, Rebecca, rejtélyes körülmények között életét vesztette. Gyors házasságkötésük után Maxim magával viszi választottját sötét titkokkal teli otthonába, ahol nem mindenki fogadja jó szívvel a rangon aluli feleséget: a démoni házvezetőnő, Mrs. Danvers (Somogyi Viktória ÁJK '21) minden lehetséges módon el akarja távolítani az asszonyt, akinek meg kell küzdenie a ház személyzete és a közvélemény rosszallásával is. Ha pedig ez még nem lenne elég, felbukkan Rebecca régi szeretője, Jack Favell (Szita József) is. Egy hajóbaleset miatt előkerül egy holttest és újra nyomozni kezdik az első feleség halálának körülményeit. Ki volt valójában Rebecca? Meghalt-e? Visszatér-e? Mindez egy bírósági tárgyalással előadva, minderre fény derül. "Ami pedig kétségkívül hozzájárult a bemutató sikeréhez, az az, hogy a társulat minden tagja szívvel-lélekkel, őszinte szenvedéllyel játszik, és nagyon hálásak, hogy másfél év kényszerpihenő után újra személyesen adhatnak elő. A közönség pedig lekötelezett tapssal jutalmazta őket." - írj az ELTE Online.

Szereposztás

Teljes előadás

Forrás: ELTE Online

kedvel
521 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 április

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április