Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

A Kutatói Alumni Tagozat első találkozója

Beszámolók

-

2021.06.22

A 2020 végén alakult ELTE Kutatói Alumni Tagozat 2021. június 10-én 18 órakor tartotta első, alakuló ülését. A találkozó célja az volt, hogy a résztvevők jobban megismerjék egymást, és szakterületeiket. 

Az online formában, Zoom felületen megtartott összejövetelen elsőként Pataky Csilla, az ELTE Alumni Központ vezetője, majd Magyari Enikő tudományos rektorhelyettes köszöntötték a megjelenteket. Mindketten kiemelték, hogy a Tagozat elsődleges célja az ELTE jelenlegi hallgatói és oktatói, valamint alumnusai közötti nemzetközi kutatási hálózat létrehozása, mely elősegítené a résztvevők kutatási célú hazai és nemzetközi kollaborációit és pályázati lehetőségeit, vagy akár megkönnyítheti álláshirdetésének feladását vagy álláskeresését is. Az ELTE jelenleg 9 Karon nyújt rendkívül változatos és sokszínű képzési portfóliót. Ennek és a kutatásban világszerte sikeres volt diákjainak köszönhetően a kutatói alumnus közösség megerősítése és aktivizálása inter- és transzdiszciplináris kutatások megindítását is eredményezheti, valamint növelheti az ELTE nemzetközi láthatóságát és versenyképességét. A program második felében Solymosi Katalin, a TTK Növényszervezettani Tanszékének adjunktusa, a Tagozat koordinátora moderálásával a megjelentek arról beszélgettek, hogy milyen jövőbeli programokat és aktivitásokat tartanának fontosnak a Tagozat működése során, és hogyan lehetne a Tagozatot és programjait nemzetközi és hazai felületeken hatékonyan népszerűsíteni. 

A kis létszám ellenére a találkozó nagyon jól sikerült, remélhetőleg a következő alkalmon már több alumnus kutató is részt tud venni. Terveink szerint a legközelebbi programon az ELTE híres alumnus kutatójával, a Nobel-díjas Ürge-Vorsatz Diánával fogunk beszélgetni a pályájáról. Részletek hamarosan! Addig is csatlakozzon a Kutatói Alumni Tagozat csoportjához, hogy ne maradjon le a friss híradásokról!

Esemény

kedvel
475 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 április

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április