Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

50 éves a prog-mat képzés - Szakmai Alumni találkozó az Informatikai karon

Beszámolók

-

2023.02.08

2022. december 15-én megemlékezéssel egybekötött Szakmai Alumni találkozót tartott az ELTE Informatikai Kara, a programozó matematikus képzés elindításának 50. évfordulója alkalmából. Az esemény az Kari/szakági Alumni tagozati pályázat segítségével valósult meg. 

A rendezvény a korábbi ELTE Számítóközpont Bogdánfy úti épületében kapott helyet, ami ma már az Informatikai Kar egyik legmodernebb, európai szintű innovációs centruma (EIT Digital Co-Location Centre) és már önmagában is jól szimbolizálja a hosszú utat, amit az informatikai képzések, az egyetem és a kar a 70-es évektől napjainkig bejártak.

A Természettudományi Karon 1972-ben indított képzésre a szak volt oktatói és az első évfolyam hallgatói emlékeztek vissza.

Előadók felidézték a szak indításának körülményeit, a korabeli egyetemi hétköznapokat oktatói és hallgatói szemszögből egyaránt. Szó esett a tantervekről, tananyagokról, oktatási infrastruktúráról, kollégiumokról, karrierutakról, elhelyezkedési lehetőségekről. A közönség soraiban az évfolyam több mint 30 volt hallgatója is helyet foglalt, ami jelzi, hogy 50 év távlatában is aktív, összetartó alumni közösség működik. A hallgatók és volt oktatóik számára a rendezvény kötetlen beszélgetéssel zárult a helyszínen szervezett vacsora keretében.

Előadást tartottak: Arató Péter, Kátai Imre, Recski András, Körmendi Sándor, Rutkovszky Edéné, Bohus Mihály, Füzi Péter, Deményné Kertész Krisztina.

A vendégeket köszöntötte Kozsik Tamás, az IK dékánja, Horváth Zoltán, az Informatikatudományi Intézet igazgatója, Simon Péter, a TTK Matematikai Intézet igazgatója, valamint az ELTE Alumni Központ képviseletében Petz Denise Gerda. A rendezvény az ELTE Alumni támogatásával valósult meg.

A cikk Kerek Ágnes beszámolója nyomán készült. 

Fotók: Szekeres Viktória

kedvel
543 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 április

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április