Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Beszámoló az Alumni Bizottság 2018/19. tanévi üléséről

Beszámolók

-

2019.04.17

Az ELTE Alumni Bizottsága 2019. április 2-án tartotta éves ülését, amelyet Dr. Darázs Lénárd általános rektorhelyettes, bizottsági elnök nyitott meg, majd a napirendi pontok elfogadtatása után Pataky Csilla Alumni Központ vezető foglalta össze az év eredményeit, fejleményeit, vázolta a következő tanév terveit.

Az Alumni Szervezeten belül, a kari/szakági Alumni élettel párhuzamosan, azt kiegészítendő és segítendő alakult meg és indult el közel három éve az összegyetemi Alumni célokat tudatosan fejlesztő ELTE Alumni Központ. Törekvéseire jellemző a kifelé történő nyitás, hogy elérhesse, megszólíthassa az ELTE falai közül kikerülteket; az Egyetem rejtett értékeinek feltárása valamennyi kar alumnusai felé – legyen ez a érték  valamely karnak több kar diplomásai számára is érdekes személye, eseménye, nyitott előadása, vagy éppen az Egyetemhez tartozó területeken található műkincs, jeles gyűjtemény, könyvtár, látnivaló. Mindezek hírét könnyen elérhetővé teszik illetve rendszeresen publikálják a weben és az ELTE Diplomásoknak szóló hírlevelekben. 

Az elmúlt tanév során az eddig megszervezett összegyetemi Alumni eseményekre (négy eseménysorozat tíz eseménnyel és két sport-, egy zenés rendezvény), az Alumni Tagozatok összefogására, a kari/szakági Alumni törekvések immár harmadik tanéve tartó támogatására fektetette a hangsúlyt. Az Alumni Szervezet az utóbbi keretében anyagiakkal és kommunikációs csomaggal is támogatta a Bibó, NyAT, TTK (5+), TáTK, BGGyK (2+), BTK, TÓK (2+), valamint a SEK rendezvényeit . Elmondható, hogy ezek a programok valamennyi kar diplomásait mozgósították, szinte valamennyi korosztályból, és egyre több hallgatót is. Sok jeles alumnust sikerült aktívan bevonni, és az alapítványi kurátorokat is mozgósítani.

Az év nagy dobásai között említette Pataky Csilla az új, korszerű, végre kétnyelvű és több funkciós Alumni közösségi platformot, mely a regisztráción túl lehetővé teszi a hírlevelek kiküldését, az eddig centralizált helyett a szabad, mátrix-szerű kommunikációt, és mindezek mellett önálló, kompakt megjelenést biztosít az egész Alumni Szervezetnek, minden Alumni törekvésnek. Az Alumni Központ méretéhez képest óriási munkát jelent immár két éve ez az EFOP forrásokat bevonó projekt.

A másik nagy siker, hogy a közösségi médiák segítségével már 6 csatornán vetették meg lábukat Alumni tartalmakkal. Végül kiemelhető a finanszírozás területén elért sikerek, melyekkel az egyetemi forrásokat tudták kiváltani alapítványiakra. A sikeres pályázati, eseti adományi, és eseti kampány bevételeket ösztöndíjakra, rendezvényekre és nosztalgia tárgyakra fordították.

X. éves Alumni jubileumi tanév apropója kiváló lehetőséget nyitott a korábbi évek sikeres fejlesztéseinek hála arra, hogy a változatos, rendszeres programok mellett számos meglepetésben részesíthessék az ELTE Diplomásokat. Prémium kategóriás nosztalgia ajándéktárgyak készültek, Alumni kategóriát alapítottak az 5vös5km futóversenyen – ajándékozva is a dobogósokat - , megszervezték az ELTE Alumni Jótékonysági Estet egy ünnepi Alumni Tanács üléssel egybekötve, ahol az adományozókat megajándékozták. A tanév még tartogat meglepetéseket.
Mindezeknek jó a fogadtatása, közel tízezerre nőtt a regisztrált alumnusok száma.

Pataky Csilla megemlítette a tanév hátralévő idejében a törekvések között szerepel valamennyi Alumni Tagozat bevonása az új platform használatába, majd a rendszer élesítése, hogy a 2019 nyarán végző hallgatók már ide kaphassák a meghívót. A sorozatok és programok mind folytatódnak. Költségvetéstől függő tervek közé tartozik a friss diplomások megajándékozása a jubileumi tanév végén; az ELTE Családi Alumni Sportnap, és a kari/szakági Alumni rendezvények támogatásának folytatása.Jelentős a potenciál, a környezetünkben mintegy kétszázezer volt hallgató élhet.

Kitért az ELTE Alumni Alapítvány újabb pályázatára a tehetséges, rászoruló hallgatók számára és jövőbeli pályázatok forrását biztosítani hivatott folyamatban lévő kampányra - mely szép példája az ELTE Alumni közösség összefogásának a leendő diplomások támogatására.

Az Alumni Tagozatok a jelen tanévre szóló beszámolóik elkészítését követően összeállítják a következő tanévre vonatkozó programtervezeteiket. A szinvonalas kari/szakági Alumni rendezvények további rendszeres szervezésével, az összegyetemi Alumni eseményekről szóló információk áramlásának segítésével, nem utolsó sorban a regisztárálások propagálásával továbbra is hatékonyan erősítk az ELTE Alumni törekvéseket.

A Bizottság tagjai ezt követően több kérdésben is véleményt nyilvánítottak. Végül a Bizottság elnöke méltatta az elért sikereket, az alumni élet aktivizálódását, a tagozatok hozzájárulását kérte a további sikerekhez, majd lezárta az ülést.

Az Alumni Bizottság tavalyi ülése

ELTE Alumni
Facebook


kedvel
660 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Nemzetek estjei: Ukrajna

egy tag profilképe

Alumni Központ

28 március

Beszámolók

KUTATÁSOK AZ AFÁZIA ÉS EGYÉNI KÜLÖNBSÉGEK KUTATÓMŰHELYBEN - BESZÁMOLÓ

MB

Magdolna Bebtó

25 március

Beszámolók

B.A.M.B.I. 2024 - Alumni találkozó

egy tag profilképe

Alumni Központ

21 március